Тегла пуна ваздуха

У продукцији Драмског и домаћег серијског програма РТС-а, 2007. године, снимљен је телевизијски филм "Тегла пуна ваздуха", према сценарију једне од наших најособенијих драмских списатељица, Милице Новковић.

То је прича о људима који раде у угљенокопу. Крај те, све веће, зјапеће јаме која лагано прождире њихово место, они се рађају, заљубљују, умиру.

Њихови обични животи подређени су борби да се преживи у често суровим условима рада и готово безнадежним покушајима да се разабере прави пут у усковитланим временима прегрејаних политичких страсти и сваковрсним покушајима манипулација, којима су непрекидно изложени.

Па, опет, то су људи који настоје да остану усправни и кад посрћу и када не препознају опору, али искрену љубав која им се нуди.

Највећи део овог веома захтевног телевизијског филма сниман је у аутентичном амбијенту копа Б, Колубарских рудника.

У главним улогама су: Бранислав Трифуновић и Нада Шаргин, а играју још: Мира Карановић, Иван Јагодић, Слободан Ћустић, Душанка Стојановић, Иван Јефтовић и други.

Уредник је Владимир Арсић, писац сценарија Милица Новковић, редитељ Јанко Баљак, директор фотографије Веселко Крчмар, монтажер Горан Митровић, композитор Илија Влаисављевић Бебец, сценограф Аљоша Спајић, костимограф Зора Мојсиловић, продуцент Ана Тодоров.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво