Приче из радионице

"Приче из радионице" је телевизијска серија, снимљена 1981, емитована годину касније. Режирао ју је Здравко Шотра по мотивима прича које је написао београдски аутомеханичар Драгиша Крунић. Иако спада у категорију мини серија, оставила је снажан траг у овом жанру, како због ефектне животне приче, тако и због сјајне глумачке екипе, коју је предводио Зоран Радмиловић. Упоредо са серијом, снимљен је и филм "Шеста брзина".

У средишту серије је аутомеханичарска радионица, људи који раде у њој и они који кроз њу пролазе, било као сталне муштерије било као случајни намерници.

Људи који поштују своје ново божанство - аутомобил, у мајстору виде чудотворца и спремни су за њега све да учине, а како мајстор има велику сферу интересовања, то га доводи у контакт са различитим људима различитих професија на различитим местима, па се судбина мајстора преплиће са судбинама муштерија...

Аутомеханичар Живота доживљава разне згоде: неке су смешне, неке тужне, неке откривају лепоту, а неке људску беду. На крају се и сам запетља и покуша да се измени, али људима који код њега долазе потребан је онакав какав јесте...

Сценарио: Драгиша Крунић

Режија: Здравко Шотра

Улоге: Зоран Радмиловић, Мира Бањац, Велимир-Бата Живојиновић, Мића Томић, Стево Жигон, Чедомир Петровић, Тања Бошковић, Душан Војновић, Драган Максимовић, Милена Дравић, Аљоша Вучковић, Раде Марковић, Александар Берчек, Марко Николић, Јелица Сретеновић, Неда Арнерић, Ненад Ненадовић, Милан Срдоч, Милан Пузић, Павле Вуисић и др.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво