Песма за Евровизију 2024, полуфинале 1

Почиње “Песма за Евровизију”, фестивал на коме Србија бира новог представника на највећем музичком такмичењу на свету. Током две полуфиналне вечери 27. и 29. фебруара, представиће се по 14 композиција, а најбољих осам из сваког полуфинала бориће се 2. марта у великом финалу за победу. Најбоља песма по гласовима публике и стручног жирија представљаће Србију на Песми Евровизије у Малмеу

Прво полуфинале гледамо у уторак 27. фебруара, од 21х, а такмиче се:

1. Марко Мандић – Дно

2. М.ИРА – Перцепција

3. Bojana x David – No No No

4. Лена Ковачевић – Зови ме Лена

5. Saša Báša i VirtualRitual – Електрољубав

6. Мартина Врбос – Да ме волиш

7. Filarri – Ко је та жена

8. Бресквица – Гнездо орлово

9. Христина – Бедем

10. Ивана Владовић – Јака

11. Chai – Сама

12. Зорја – Лик у огледалу

13. Кавала – Вавилон

14. Кени није мртав – Дијаманти

Такмичење се емитује уживо, из студија Радио-телевизије Србије у Кошутњаку, где је постављена најмодернија сцена откако се у њему поново организује избор за представника на Песми Евровизије. Сцена је сачињена од ЛЕД сценске позадине, као и подног ЛЕД-а, чија је укупна површина 700 квадратних метара. У употреби ће бити преко 300 расветних тела најновије генерације, која уз врхунско програмирање и вођење чине да светлосни ефекти и видео анимације у потпуности прате естетику фестивала "Песма за Евровизију". За режију и кадрирање наступа трећу годину заредом користи се CuePilot, софтвер који се годинама за исте потребе употребљава и на Песми Евровизије.

Водитељи такмичења су Драгана Косјерина и Славен Дошло, који ће бити на главној бини, као и Кристина Раденковић и Стефан Поповић који ће се укључивати из “green room-a”.

Осим гледалаца РТС-а који ће такмичење моћи да прате на програмима РТС-а и преко РТС Планете, "Песму за Евровизију“ видеће и гледаоци широм Европе и света на званичном Јутјуб каналу Песме Евровизије.

Све песме доступне су и на платформи РТС Планета, као и на свим стриминг платформама.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво