Читај ми!

НТЦ квиз: Приче без речи

Пловидба ка трећем месту може да почне! Посаду брода чине Академци и Доктори, управо они који су се играли врло посвећено. У госте долази глумац и пантомимичар Марко Стојановић, неко ко без речи прича приче и које, пак, друге оставља без текста. Ко ће освојити треће место друге сезоне квиза сазнајте у суботу, 23. децембра.

"НТЦ квиз", Миљан Прљета

И ту смо, знамо који ће се тимови борити за прво и друго место; то су тимови Филиповићи из Београда и Гусари из Зрењанина. Међутим, то нас чека тек у следећој епизоди. У овој епизоди, која следи, чека нас љута, а насмејана борба за треће место и у њој ће учествовати тим Академаца (ученици Основне школе "Исидора Секулић“ из Шајкаша) и тим Доктора (ученици Основне школе "Лаза К. Лазаревић“ из Шапца). На крају епизоде сазнаће се ко је освојио четврто место, а шта ће као награду добити победници, осносно освајачи трећег места.

"НТЦ квиз", Миљан Прљета и Марко Стојанови

До краја овог такмичења чека нас још много тога. Тимови ће морати да прођу све игре, да мисле, да се играју и договарају, јер најсложнији тимови, показало се, побеђују. Нећемо пропустити прилику да чујемо и др Ранка Рајовића. Овог пута говориће нам о истраживањима која показују да дете нема довољно прилике да у школи говори, углавном је принуђено да само слуша. Исто тако скренуће пажњу свима који раде са децом колико је значајно да дете само дође до закључка, да греши, да проба да дође до решења само, јер је то једини начин да сутрадан имамо особу која ће мислити и бити самостална и функционална. Дакле, родитељи, васпитачи, учитељи – начуљите уши!

"НТЦ квиз", тим Академци

И на самом крају у госте нам долази неко ко не проговори ни реч, а говори језик који сви разумеју. То је језик пантомиме, старији од свих језика. У стара времена, кад код људи нису биле довољно развијене гласне жице, као ни богат језик, људи су покретом објашњавали ако желе да се изразе. И тај језик пантомиме и данас постоји. Замолили смо глумца Марка Стојановића, који то ради беспрекорно, да у нашој игри изненађења пред такмичаре постави задатак не говорећи ни реч. Пантомимом ће показати две песме за децу, а такмичари ће морати да препознају о којим је песмама реч. Затим ће извести две наизглед идентичне пантомиме, а на такмичарима ће бити да открију које су ситне разлике између ових пантомима. И такмичаре ће ова игра оставити без речи – неко од чуда неће моћи да верује да је изгубио, а неко од узбуђења због победе неће рећи ништа, само ће се осмехивати.

"НТЦ квиз", тим Доктори у игри НТЦ Ребуси

Будите са нама и у борби за треће место, у нашој петнаестој епизоди друге сезоне "НТЦ квиза“. Премијера је у суботу, 23. децембра. Ако сте ипак у тим терминима на неком лепом месту са породицом, окупите их касније и потражите нашу нову НТЦ-авантуру на нашој платформи rtsplaneta.rs или youtube-каналу.

"НТЦ квиз", Миљан Прљета и Вук Рајовић

Уредница и сценаристкиња квиза је Јелена Попадић Сумић, аутор квиза др Ранко Рајовић, аутор питања Вук Рајовић, коме је, уз помоћ Марине Илић и Катарине Рајовић, додељена и супервизорска палица. Сценограф је Горан Јоскимовић, костимографкиња Тијана Будимлић, композитор Милан Станковић SevdahBABY, спикер Драган Вучелић, а највећи навијач и пријатељ наших такмичара је глумац водитељ – Миљан Прљета! Квиз је произведен у продукцији Tradegator ДОО.

"НТЦ квиз", тим Доктори у игри Мудра лопта

Најлепше је учење – учење кроз игру!

Коментари

Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Браво, доста је безобразлука
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
medicinsko nasilje
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво