Читај ми!

Србија на вези

У емисији између осталог...

У години у којој се обележава 100 година од рођења једног од најзначајнијих српских слика Миодрага Миће Поповића, Југословенска кинотека приредила је мултимедијалну изложбу "Филмско платно Миће Поповића", ауторке Ирине Кондић.Значајан филмски опус овог уметника настао је између 1964. и 1970. године. Мићини филмови "Човек из храстове шуме", "Рој", "Хасанагиница", "Делије" ...некада забрањивани, данас заузимају важно место у историји српске кинематографије. О изложби, Мићи Поповићу, али и о плановима за наредну годину, у емисији ће говорити ауторка изложбе Ирина Кондић, кустос Југословенске кинотеке.

У Венецији је, током претходних месец дана, италијанској публици представљена изложба "Идентитет". На књој су три уметнице - две сликарке и једна вајарке, приказале своја дела и језиком уметности говориле о отаџбини. Јелена Боровчанин је једна од њих и у вечерашњој емисији поделиће са гледаоцима утиске из Италије.

У Чикагу је основано Српско драмско позориште. Жеља оснивача је да се и на тај начин појача веза са Србијом. Прва представа је показала да постоји велико интересовање за позориште. Из Чикага извештава александар Жигић

"Кад се Срби окупе, добре ствари се догоде" слоган је организације "Срби за Србе" из Канаде. Циљ организације је да помаже српским породицама са троје и више деце који живе у тешким материјалним условима. Тим поводом, по трећи пут одржано је успешно хуманитарно вече "Фолклор из блока". Из Торонта извештава Биљана Туцаков.

Уредници емисији Тања Адамовић и Горан Маслар

Реализација Ернестина Глигоријевић

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво