Читај ми!

Mоја дедовина: Млади пчелар - рођени победник!

Нови домаћин серијала Моја дедовина је десетогодишњи Матија Новковић из Земуна, који је преживео најтежу болест и сада обнавља дедин ранч.

"Моја дедовина"

Ана и Ненад су брачни пар из Земуна, који је прво добио ћерку Теодору (завршава основну школу) и онда сина Матију (2013. године). Један инжењер и једна просветна радница нису се надали да ће се њихов спокојни живот једнога дана окренути наглавачке. Открили су да Матија (који тада има само две године) има злоћудни тумор на мозгу.

"Моја дедовина"

Борба је трајала, а мајка и дете су стотине дана провели на онкологији. Матија се борио као лав. Тако мали прошао је и операцију и хемиотерапије и зрачења. Једноставно је решио да победи!

"Моја дедовина"

Сада је један од најмлађих пчелара Србије, јер је "опседнут" овим дивним бићима од којих зависи живот на планети Земљи. Има кошнице, има пријатеље у удружењима пчелара, а ранч (имање) његовог покојног деде
је место на коме жели да гради будућност. Тако мали (има 10 година) већ зна да жели да обнови дедовину и да се ожени у 18. години. Чим стекне "законску основу" за то.

Матија је потомак пчелара, који су живели пре више од пола века на простору око села Прогар и Бољевци надомак језера Живача (близу Сурчина).

Ова епизода је прича о животној борби, о неодустајању и томе да љубав и слога увек доносе победу!

"Моја дедовина"

Серијал Моја дедовина је једна од најгледанијих емисија у Србији. Њен задатак је да мотивише људе да обнове огњишта предака, а онима чије приче уредништво одабере, серијал доноси три хиљаде евра помоћи за куповину материјала. Домаћинов задатак је да окупи тзв. мобу (испомоћ пријатеља, кумова, комшија) на три дана. Веома кратак рок да се обнови кућа, али чуда се дешавају сваког петка на РТС 1 у 21 сат.

"Моја дедовина"
 

Коментари

Eto
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке