Читај ми!

Медијска мрежа српске дијаспоре: Повратна карта

Отисак Србије...

Културни центар Србије у Паризу, једина наша институција такве врсте у свету, обележила је пола века постојања . Пред великим бројем угледних званица, дипломатским кором и високим представницима двеју држава, отворена је изложба дела Саве Шумановића.

 

У наставку емисије видећете филмску причу о историји српске дијаспоре у Паризу, дугој преко једног века. Скупштина Савеза Срба Француске, кровне организације српских исељеника, покушала је да квалитетним изменама руководства одржи ваљан статус наше дијаспоре.

Упоредо са променама у руководству, Савез Срба Француске је отпочео и акцију повезивања српске дијаспоре унутар целе државе. Значај овакве акције видели смо у Ници - где су представници Савеза одржали састанак са удружењима Азурне обале, а ничанска асоцијација обезбедила славну дворану Жан - Пол Белмондо и на промоцији Србије угостила најугледније представнике Нице .

Након премијера у Белгији и САД, дописник РТС-а из Брисела Душан Гајић је у здању престижног париског ИНАЛКО института за орјенталне цивилизације и језике представио свој документарни филм "Тридесет година матуре" . Овај интимни догађај, другаре из Осме београдске гимназије и своју бриселску свакодневицу, Душан ставља у службу главног јунака приче: то је време, које је током три деценије обележило наше животе. На који начин ?

ТВ серијал "Повратна карта" настао је према идеји Маје Мартиновић и Владана Јочића

Аутор и водитељ Владан Јочић

УредниК Медијске мреже српске дијаспоре мр Мирјана Раичевић Тасић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво