Читај ми!

Медијска мрежа српске дијаспоре: Повратна карта

Отисак Србије...

Културни центар Србије у Паризу, једина наша институција такве врсте у свету, обележила је пола века постојања . Пред великим бројем угледних званица, дипломатским кором и високим представницима двеју држава, отворена је изложба дела Саве Шумановића.

 

У наставку емисије видећете филмску причу о историји српске дијаспоре у Паризу, дугој преко једног века. Скупштина Савеза Срба Француске, кровне организације српских исељеника, покушала је да квалитетним изменама руководства одржи ваљан статус наше дијаспоре.

Упоредо са променама у руководству, Савез Срба Француске је отпочео и акцију повезивања српске дијаспоре унутар целе државе. Значај овакве акције видели смо у Ници - где су представници Савеза одржали састанак са удружењима Азурне обале, а ничанска асоцијација обезбедила славну дворану Жан - Пол Белмондо и на промоцији Србије угостила најугледније представнике Нице .

Након премијера у Белгији и САД, дописник РТС-а из Брисела Душан Гајић је у здању престижног париског ИНАЛКО института за орјенталне цивилизације и језике представио свој документарни филм "Тридесет година матуре" . Овај интимни догађај, другаре из Осме београдске гимназије и своју бриселску свакодневицу, Душан ставља у службу главног јунака приче: то је време, које је током три деценије обележило наше животе. На који начин ?

ТВ серијал "Повратна карта" настао је према идеји Маје Мартиновић и Владана Јочића

Аутор и водитељ Владан Јочић

УредниК Медијске мреже српске дијаспоре мр Мирјана Раичевић Тасић

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се