Читај ми!

Србија на вези

Београдска филхармонија обележава век свог постојања који ће поносно прослављати током целе године, од стотог рођендана 13. јуна 2023. до наредног јуна 2024. Почетак славља биће у три спектакуларна програма.

Централни догађај биће уз највећег пријатеља - маестра Зубина Мехту, са којим ће одржати Гала концерт на Коларцу. Круна почетка обележавања стогодишњице биће на бесплатном концерту на отвореном 02. јула на Ушћу.

Велики јубилеј Београдска филхармонија прослављаће и током целе наредне сезоне под симболичним називом "Заувек", на 25 коцерата од септембра 2023. до јуна 2024. на Коларцу. Овим поводом, гошћа у студију биће ПР Београдске филхармоније - Јелена Милашиновић.

Музички ансамбл Фенечки Бисери основан је октобра 2017. Под окриљем Оца Макарија, игумана манастира Фенек, групу младих и иначе распеваних чланова заједнице организовао је у ансамбл, доделивши му име под којим делују, и по којем су препознати широм Србије и региона.

Шира прича коју граде Фенечки Бисери заснива се на хуманитарном раду, првенствено усмереном ка српском народу насељеном на подручју Косова и Метохије. Основали су и школицу музике - Фенечки бисерчићи, за најмлађе чланове заједнице око манастира Фенек. Чланови "Фенечких бисера" долазе нам у госте.

Српски културни центар Младост је у оквиру Дана српске културе у Шведској, организовао догађај под називом „Траг прошлости“ који је салу градског театра у Хелсингборгу испунио до последњег места. Публика је са одушевљењем и овацијама поздрављала наступе културно уметничких друштава. Тамо је био наш колега Милован Терзић.

Срби широм света свечано и редовно прослављају славе. Тако је било ових дана и у чикашком насељу Брукфилд где се српска заједница окупила да прослави летњег Светог Николу. Из Чикага извештава Александар Жигић.

У емисији биће речи и о недавно одржаној великој изложби у граду Цугу у Швајцарској коју је организовало Удружење "Урош Предић" из тог града, а говорићемо и о Српској духовној академији у Параћину...

Уредници емисије

Тања Адамовић и Горан Маслар

Реализација

Ернестина Глигоријевић

 

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије