Медијска мрежа српске дијаспоре: Повратна карта

Свет и ми

 Након пуне три године паузе због пандемије, у Паризу је одржан Сабор српског фолклора Француске. Упознајте једну од најквалитетнијих фолклорних сцена Србије у расејању, чији ансамбл Оро је актуелни првак Европе.

Водимо вас у Брисел, да упознате сасвим другачији начин организовања дијаспоре: осим едукације наших исељеника, српски клуб Круг посвећен је темама које једнако интересују и нашу дијаспору и белгијске домаћине. Бројно присуство страних гостију и учешће на трибини након пројекције филма „Уметност сећања" Јелене Раденовић, на најбољи начин су доказали изузетну улогу дијаспоре у промоцији уметности и културног наслеђа Србије.

Велико интересовање у Културном центру Србије у Паризу изазвала је изложба Музеја Југославије „Речи у рату" . Савременим језиком стрипа Александра Зографа , на примеру ИИ Светског рата и са искуством трагедије 'деведесетих на простору бивше Југославије – отворена су суштинска питања појединца током великих историјских ломова, изузетно значајна у тренутку када рат у Европи више није само питање историје.

ТВ серијал „Повратна карта" настао је према идеји Маје Мартиновић и Владана Јочића.

Аутор и водитељ Владан Јочић

Уредник Медијске мреже српске дијаспоре мр Мирјана Раичевић Тасић

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено