Магазин Србија на вези

О обнови српских светиња, код нас и у свету, говоре гости емисије Магазин Србије на вези.

 

Како данас после 19 година обнове, од великог пожара 2004.године, изгледа манастир Хиландар који обележава 1825 година постојања, говори директор Задужбине Светог манастира Хиландара, Миливој Ранђић.

 

Првакиња Народног позоришта у Београд, Ивана Жигон, води нас у Минск , Народни театар Белорусије где је недавно за режију "Идиота" у тамошњем позоришту, добила орден Достојевског који јој је уручио његов праунук Алексеј Достојевски.

 

У Холивуду се скоро три деценије додељују награде за изузетна достигнућа и иновације у области тв и филмске уметности, захаваљујући Мирјани Ван Блариком, Српкињи из Београда. Једно од главних признања носи име светског и нашег генија, Николе Тесле. Како је било на овогодишњем свечаном скупу одржаном на Беверли Хилсу, видећете у прилогу Тамаре Дрезгић.

 

Са грофицом Софијом Ћук Гарофани из Париза која већ деценијама ствара уметничка дела, слике и таписерије и тако преноси дух српске традиције широм Француске и Европе, разговарао је Владан Ракић.

Музички гости емисије: етномузиколог Бојана Николић са музичарима и Ана Стефановић, вокални солиста уз клавирску пратњу.

 

Уредници емисије Сузана Гвозденовић Пузовић и Драгана Живојновић.

Редитељ емисије Мина Станојевић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво