Магазин Србија на вези

О обнови српских светиња, код нас и у свету, говоре гости емисије Магазин Србије на вези.

 

Како данас после 19 година обнове, од великог пожара 2004.године, изгледа манастир Хиландар који обележава 1825 година постојања, говори директор Задужбине Светог манастира Хиландара, Миливој Ранђић.

 

Првакиња Народног позоришта у Београд, Ивана Жигон, води нас у Минск , Народни театар Белорусије где је недавно за режију "Идиота" у тамошњем позоришту, добила орден Достојевског који јој је уручио његов праунук Алексеј Достојевски.

 

У Холивуду се скоро три деценије додељују награде за изузетна достигнућа и иновације у области тв и филмске уметности, захаваљујући Мирјани Ван Блариком, Српкињи из Београда. Једно од главних признања носи име светског и нашег генија, Николе Тесле. Како је било на овогодишњем свечаном скупу одржаном на Беверли Хилсу, видећете у прилогу Тамаре Дрезгић.

 

Са грофицом Софијом Ћук Гарофани из Париза која већ деценијама ствара уметничка дела, слике и таписерије и тако преноси дух српске традиције широм Француске и Европе, разговарао је Владан Ракић.

Музички гости емисије: етномузиколог Бојана Николић са музичарима и Ана Стефановић, вокални солиста уз клавирску пратњу.

 

Уредници емисије Сузана Гвозденовић Пузовић и Драгана Живојновић.

Редитељ емисије Мина Станојевић

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено