Пси лају ветар носи

Радним данима у 11.05 емитујемо серију "Пси лају, ветар носи". Прича је смештена у Остружницу, Раковицу, Ресник, Сремчицу, Гроцку, Орловачу и остала градска и приградска насеља, стављајући у епицентар наше пажње мале, обичне људе, који су се, игром случаја, насукали се на ободе метрополе да ту потраже срећу.

Ношени жељом за бољим животом, симпатични, драги, добронамерни и надасве комични, у догађајима који су често на ивици апсурда и бизарности, наши протагонисти се, трагајући за егзистенцијом, срећу са многим искушењима, изазовима, радостима и разочарењима.

 

Главни јунак приче је Костадин Ставрић-Ставра (Тихомир Станић), ситни преварант, сналажљив и домишљат, на први поглед прек и незгодан, у души добронамеран. Он живи у Остружници, надомак Београда и преживљава радећи све и свашта. Све његове "пословне" прилике, комбинације и аранжмани су на ивици закона. Ипак, он није криминалац, већ само човек који покушава да прехрани породицу. Ставра продаје шасије аутомобила које скупља са оближњег аутопута, таксира на дивље, топи и претапа свеће са гробља, сналази се кроз живот, често упадајући у неприлике и проблеме због своје непромишљености. Са њим живи стара мајка, бака нана (Мира Бањац), његова жена Гроздана (Анита Манчић), млађи брат занесењак и песник Развигор (Борис Миливојевић), шурак СУБНОР-овац Гостимир (Миленко Павлов) и два сина, старији Томче (Ненад Хераковић) и млађи, наследник, у ког се полажу све наде, Храна (Марко Павловић). Ставра има још два брата - Мика Армоника (Марко Живић) је хармоникаш, музикант, а Стојке звани Гладиола (Радош Бајић), власник предузећа за погребне услуге и ресторана за парастосе и глава фамилије Ставрић.

Сценарио: Радош Бајић

Режија: Јелена Бајић Јочић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво