Бунт Рок Фестивал: Летња Бунт Рок турнеја

8. Арсенал Фест и 52. Зајечарска Гитаријада

Бранка Главоњић
Бранка Главоњић

Након успешно завршене летње Бунт Рок турнеје током септембра месеца, сваке среде бићете у прилици да погледате како је било на најзначајнијим музичким фестивалима у земљи и региону. На тај начин се заокружује Бунт Рок Фестивал 2018. а од октобра вас очекује 16 сезона емисије Бунт.

Турнеја традиционално, четврту годину за редом почиње у јуну, у Крагујевцу на Арсенал Фесту. Овогодишње издање фестивала је остало забележено као једно од најуспешнијих. У фантастичном амбијенту старог фабричког комплекса, на три бине, Main stage-у, Garden stage-у и Explosive DJ stage-у, многобројни посетиоци су могли да уживају у сјајном програму током три фестивалска дана.

Поред домаћих и регионалних звезда, попут YU grupe, Disciplin A Kitschme, E playa, Del Arno benda, Straight Mickey and the boyza, Стерео банане, Лету Штуке, Лет 3 и многих других, Арсенал Фест је обогатио свој програм и бројним светским именима. Гости Крагујевца су били и Editors, The Kills, Dub Inc, Marky Ramone, Enter Shikari и Morcheeba. Свако фестивалско вече је почињало са програмом на Garden stage-у, који су отварали бендови са Бунт Рок Фестивала. Прво вече је наступио бенд који је освојио четврто место - Sitzpinker, друго вече трећепласирани бенд - Сања Тишма и Маса, док је последње фестивалско вече отворио другопласирани бенд - Nemesis.

Катарина Вујовић
Катарина Вујовић

Након Арсенал Феста, уследила је 52. Зајечарска Гитаријада у оквиру које су као такмичари учестовали и финалисти Бунт Рок Фестивала, бенд Алеја Великана. И управо Алеја Великана је победник 52. Зајечарске Гитаријаде.

Алеја Великана - победник 52. Зајечарске Гитаријаде
Алеја Великана - победник 52. Зајечарске Гитаријаде

Како је то све изгледало, видећете у емисији у којој вам поред атмосфере преносимо и утиске чланова победничког бенда, осталих извођача, као и локалног бенда Vacuum.

Аутор емисије: Бранка Главоњић
Новинарка: Катарина Вујовић
Редитељ: Јован Бачкуља

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара