Археокухиња: Неолитски ручак

У новој епизоди Археокухиње, под називом Неолитски ручак, кренућемо трагом укуса трпезе једне рибарске породице из доба неолита и испричаћемо причу о времену када се славио живот.

Поред реконструкције јела која су се могла јести за ручак у то време, сазнаћете и како је грађена прва надземна кућа, али и којим путевима су људи у неолиту долазили до најважнијег животног састојка – соли. Који су се зачини користили уместо бибера и белог лука, откријте у новој епизоди Археокухиње.

Ауторка и уредница серијала је Милица Поповић

 

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом