Небојша Челик – Како преживети модерна времена: Криза идентитета

Тема ове епизоде овог серијала под називом Криза идентитета истражује изазове савременог друштва и реакције младих на ову појаву.

Десанка Нагулић клинички психолог и сарадница на пројекту, између осталог, износи следеће податке: "Млади људи су у последње време изложени масовним ударима на идентитет: мења се тип радозналости, младалачки "новаторски" дух, поштовање хуманих вредности, храброст, блискост, усамљеност, послушност се у потпуности одбацује јер се брка са покорношћу, неспособност за одговорност за сопствени живот се маскира манипулативношћу, итд.. У понашању се осцилира од патријархалног концепта витештва и мачизма до апатичне искључености и индиферентности у односу на спољашњи свет, од наговештаја потребе да се буде политички укључен и активан до екстремног непознавања основних политичких прилика. Екстреми и јесу својство адолесценције/младости али се очито и појачавају у склопу честих и драматичних промена."

Тим поводом као гост епизоде Криза идентитета у документарном сегменту је Иван Тасовац - директор Београдске филхармоније, специјални саветник за идентитет.
Главне улоге тумаче: Иван Ђорђевић - Џуди, Јелена Ђокић, Драган Петровић Пеле, Иван Зарић, Јелена Велковски, Стефан Бундало, Александар Кецман и Мина Николић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво