Час анатомије: Таблоидизација културе

Виртуелна реалност данас није само последица убрзаног технолошког развоја. Јак утицај таблоида, није занемарљив у процесу стварања паралелних светова. Који је аутентичан и шта је истина?

Англосаксонски свет дуго већ живи са таблоидима и јавни простор преплављен је њима. Бомбастични наслов, гласина и сензација, у времену доминације тржишне логике и код нас су део свакодневице. Неки теоретичари али и писци и колумнисти, рекли би да таблоид може бити драгоцен извор информација, путоказ у даљем истраживању и саставни део плурализма мишљења. Међутим, где је граница која раздваја озбиљан аналитички приступ стварности од сензационализма, манипулације и успеха по сваку цену. У новом издању Часа анатомије постављамо питање: подлеже ли култура и уметност, као важан део друштва и друштвених процеса, таблоидном мишљењу и не рађа ли се неки нови, виртуелни и таблоидни човек?

У студију ће о томе разговарати писац Слободан Владушић, позоришна редитељка Миња Богавац и редитељ Милорад Милинковић а став о томе присуствујемо ли процесу таблоидизације културе и на који начин, чућемо и од уредника културних редакција у дневним листовима и недељницима, Соње Ћирић, Милојка Божовић, Иване Матијевић и Марије Ђорђевић

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије