Човек и камен: Острвица

Камен је најлепши дар природе. Има задату форму и увек се лепо осећамо када је камен око нас. Човек се са каменом рађа, живи, умире и поново рађа пркосећи времену непомирљивом знаку пролазности. Овако почиње серијал Човек и камен са дванаест епизода кроз које ће Вас, са занимљивим причама о камену, водити аутор Драган Миловановић.

Вулканске ерупције су једна од најатрактивнијих природних феномена на нашој планети. Било их је и на простору где сада живимо. Од вулканске стене дацита, који се вади у Славковици, код Љига, поплочан је плато око Вуковог споменика, ивичњаци дуж Булевара краља Александра, код скупшине града Београда. Од овог камена обложена је и фасада Етнографског музеја.

Једна од најлепших и најбоље очуваних вулканских купа је Острвица код Рудника. Као да је ерупција била јуче. Треба мало труда да се дође до врха али ако желите да изгубите пар килограма и уживате у јединственој панорами Шумадије не оклевајте. Понесите флашу воде и наравно фото апарат или мобилни да урадите селфи за себе и остале.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво