Квадратура круга: Зоран Милошевић, хирург

Зоран Милошевић је хирург који је урадио највећи број трансплантација јетре, не само у Србији већ и у региону. Осим трансплантације јетре, др Милошевић се бави и трансплантацијом панкреаса. Урадио је готово 2.000 такозваних екстензивних операција јетре: карцинома, цисти и лимфома. Проценат смртности његових пацијената је испод два одсто, што се сматра врхунским резултатом у тој грани медицине.

Зоран Милошевић и његов тим за трансплантацију 2017. године ушли су у анале Клинике за абдоминалну и трансплантациону хрургију, када су без прекида оперисали 19 сати. Најпре су урадили једну трансплантацију јетре, а када је, у међувремену стигла друга јетра од донора, коју нико у региону није био спреман да прихвати, Зоран је са својим тимом одлучио да уради и другу трансплантацију у истом дану и тако продужи живот још једном пацијенту.
Посао којим се др Милошевић бави је доста захтеван и стресан и зато Зоран, бар једном месечно, одлази на планину Тару, која га храни новом енергијом и која му дарује мир који му је и те како потребан после напорног рада у операционој сали.
Од нагомиланог стреса и адреналина Зоран се ослобађа и спортом. Био је јуниорски шампион Европе у каратеу и сениорски репрезентативац Југославије. Још увек је активан у том спорту, а прошле године је положио за црни појас, четврти дан.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво