Микстејп

3. епизода, Владимир Ђорђевић

Found footage или пронађени снимци, као техника и нарација, у 21. веку готово да постају нови жанр.
Коментаром изведеним из процеса монтаже или музичким виђењем разних аутора настају нова значења: стари снимци причају своје нове приче.
Уронивши у десетине архивских снимака који приказују људску потребу за истраживањем и проналажењем нових светова, пред публику доносимо разноврсне, понекад фасцинантне, идиличне слике од којих неке датирају из времена освита филмске уметности.
Из дубоке архиве стижу сцене које инспиришу причу и сценарио за жанр који припада space опери, cyberpunk одељку.Уз анимације и музику претварамо ове узбудљиве снимке у нови видео рад, у изненађујући музички перформанс.
Владимир Ђорђевић је гитариста, продуцент, композитор и аранжер, суоснивач музичких група и пројеката:
Клајбери, Jazznjah, Неочекивана сила која се изненада појављује и решава ствар, Лира Вега, Тегет, Мао, Минилинија и Свемирци. Коаутор је музике за филмове Муње (2001) и Како постати херој (2007) и позоришне представе Пролеће или ноћна мора у Србији (Позориште Шешира, 1999), Рат/Сећања (Белеф и Атеље 212, 2004) и КОРАК ДАЉЕ : КОРАК БЛИЖЕ (Мало позориште Душко Радовић, 2005).
Као продуцент, под псеудонимима Робот и Еџ Робот, појављује се на неколико издања реномиране лондонске издавачке куће Cosmic Sounds.
Сценарио и концепт: Невена Поповић
Музика: Владимир Влаца Ђорђевић
Анимације: Дејан Вучетић
Монтажа: Горан Стојановић
 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво