Читај ми!

Студио 6 – Furclap

Furclap је основан 1996. године као асоцијација музичких, позоришних и филмских уметника. Посебно су заинтересовани за истраживање оралне популарне традиције региона Фриули-Венеција Ђулија, као и околних земаља Аустрије, Словеније и Истарског дела Хрватске.

У свом музичком виду, група Furclap даје авангардни приступ world music изразу. Један од оснивача Ђовани Флореани је заинтересован и за различите видове сценског израза, као и за што ширу сарадњу са другим кулутрама Европе.

У перформансу Destroy Venice Ђовани Флореани и Мариан Ментруп ће импровизовати на традиционалним инструментима (гајде, дудук, цитра, клариент) и електроници, док ће публика моћи да гледа истоимени филм. Увод у перформанс даће филозоф Алберто Мадрикардо. У филму се говори о томе шта је Венеција као идеја и какав је град постала. У три дела овај перформанс се обраћа Венецији и њеној лепоти, Венецији као граду огледала и одраза и Венецији у којој се сустичу светла изласка и заласка сунца, сећања и надања, јединственог града који се указује другачији са сваким новим даном и са сваким новим сусретом.

Ауторско уреднички тим: Ивана Неимаревић, Ксенија Стевановић и Невена Поповић
Директор фотографије: Игор Милићевић
Режија: Иван Милановић
Дизајн звука: Зоран Марић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво