In memoriam - Аутопортрет Неда Арнерић

Поводом смрти Неде Арнерић Редакција за Културу и уметност Културно уметничког програма РТС репризира емисију Аутопортрет која је посвећена изузетној глумици.

Пред очима публике двадесетдвомилионске земље сазревала је као девојчица неспутане енергије и младалачки заводљивог шарма, храбро носећи терет најмлађе југословенске звезде, затим секс симбола и постала глумица спремна да се препусти филмским, позоришним и телевизијским изазовима, спремна да се суочи са сопственом несигурношћу, са страховима, политичким идеалима...

Глумица Неда Арнерић за Аутопортет прави кроки, док остатак слике препушта својим гостима са којима разговара о осећању несигурности које је пратило током целе каријере, о томе како се изборила са славом као тринаестогодишња девојчица, о "крупном плану" који воли и у позоришту, улогама и редитељима који су обележили њену каријеру.

Гости Неде Арнерић у студију су филмофил Радослав Зеленовић, копредседник Одбора за оснивање Аудиовизуелног архива и Центра за дигитализацију САНУ, глумица Елизабета Ђоревска и "класић" са Академије и пријатељ још од "ровињских дана" Феђа Стојановић. О сарадњи с глумицом говоре и редитељ Петар Зец и глумица и редитељка из Хрватске Сенка Булић.

Уредник емисије Снежана Стаменковић Јојић, драматург Тамара Барачков, редитељ Милица Солдатовић Микић.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво