Бележница професора Мишковића, 7-12

Серија „Бележница професора Мишковића“ настала је на основу истоименог романа Ратка Дмитровића у копродукцији Телекома Србије и РТС-а.

У седмој епизоди видимо Јелисавету заробљену у властитом стану. Мирослав тражи од ње да му каже где је бележница. Пошто му се не јавља на телефон, Бошко одлази до Јелисавете. Затиче је тамо безбедну и без отмичара.

Сазнајемо да су је Мирослављеве гориле одвеле у стан да им открије где је бележница, али их је Вилсон онесвестио телекинезом и избрисао им памћење. Међутим Бошко у стану угледа фотографију из Кладова на којој су Веља, Драгица, професор и Јелисавета.

Бошко се распитује код Драгице о том догађају дискретно али она се претвара да не зна о чему се ради. Из флешбека сазнајемо да су њих четворо били једног викенда тамо заједно након брачне кризе из које је Веља извукао професора.

Трагом бележнице одлазе у Кладово да сазнају нешто о мистериозном Трајановом мосту. Миленко успе да га види у једном тренутку као и римског војника који је изашао из магле...

Улоге тумаче: Момчило Оташевић, Милена Радуловић, Милош Самолов, Аница Добра, Светозар Цветковић, Ирфан Менсур, Исидора Јанковић, Александар Радојичић, Тијана Чуровић, Даница Радуловић, Александар Срећковић-Кубура, Миодраг Кривокапић, Дејан Луткић... и други.

Уредник серије: Марко Новаковић

Редитељ: Мирослав Лекић

Сценаристи: Коста Пешевски, Радослав Лале Павловић, Ђорђе Милосављевић

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије