Сенке над Балканом, 8-10

Радња серије смештена је у Београд, између два светска рата. Након убиства свештеника долази до нереда у граду у коме владају висока политика, локални интереси, новац, криминал и моћ. Серија прати два полицијска инспектора – Андру Танасијевића Танета и Станка Плетикосића – који желе да разреше серију жртвених убистава која су потресла Београд.

Рација у Македонији је уследила као одмазда за Дамјанову отмицу из Главњаче. Газда Кирови људи су се притајили. Ђоловићеви жандари, међу којима је и Видоје, Соњин муж, нису ништа пронашли. Станко признаје Танету да је убио Ставру и доводи га до његовог леша у Јатаган мали.

Станко жели да се пријави, али Тане му то не дозвољава и говори му да ће он да реши ту ствар. Дамјан, Јована и Киро су се склонили на салаш који чувају Калуђерови људи. Калуђер долази да их обиђе а они од њега траже помоћ око још једног убиства. Овога пута, у питању је веома важна личност. Станко за вечером свом деда Луки признаје да је убио човека, али Лука га изненађује реаговањем и теши га својом безусловном љубављу. Ујутру, Станко долази у просектуру да узме извештај са Милисављеве обдукције. Бојана му показује леш непознате жене која је нађена на неком пољу и говори му да та жена има исте повреде као Аврам.

Редитељ је Драган Бјелогрлић, сценаристи Даница Пајовић, Дејан Стојиљковић, Владимир Кецмановић и Стеван Копривица.
Улоге тумаче: Драган Бјелогрлић, Андрија Кузмановић, Марија Бергам, Гордан Кичић, Горан Богдан, Небојша Дугалић, Ненад Јездић, Жарко Лаушевић, Бранимир Брстина, Срђан Тодоровић, Никола Ђуричко, Марко Живић, Воја Брајовић и многи други.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво