Сенке над Балканом, 5-10

Радња серије смештена је у Београд, између два светска рата. Након убиства свештеника долази до нереда у граду у коме владају висока политика, локални интереси, новац, криминал и моћ. Серија прати два полицијска инспектора – Андру Танасијевића Танета и Станка Плетикосића – који желе да разреше серију жртвених убистава која су потресла Београд.

Танета, једва живог, проналази Нишки са својим људима и води га код Прша. Тане сазнаје од Нишког да је Кројач бивши ратник и да је у прошлости четовао са чувеним Танкосићем и његовим „црнорукашима". Кројач даје Алимпију, чије је конспиративно име „Калуђер", негативе и говори му да је убио полицајца који их је донео. Калуђер му саветује да се склони из Јатаган мале на неко време. Газда Киро наставља преговоре са Калуђером и тражи да му помогне да ослободи Дамјана из затвора. Калуђер пристаје, али уз услов да му се то богато плати товарима Киривог најквалитетнијег опијума. Станко испитује Аврама који делује као умно поремећен. Станко је против тога да се према Авраму опходе као према здравом злочинцу и моли начелника за психијатријско вештачење. У међувремену, Ђоловић упада бесан у Главњачу и тражи Танета који се није појавио на заказаном састанку. Станко сазнаје да је Тане још дан раније отишао у Јатаган малу.

Редитељ је Драган Бјелогрлић, сценаристи Даница Пајовић, Дејан Стојиљковић, Владимир Кецмановић и Стеван Копривица.
Улоге тумаче: Драган Бјелогрлић, Андрија Кузмановић, Марија Бергам, Гордан Кичић, Горан Богдан, Небојша Дугалић, Ненад Јездић, Жарко Лаушевић, Бранимир Брстина, Срђан Тодоровић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво