Сенке над Балканом, 4-10

Радња серије смештена је у Београд, између два светска рата. Након убиства свештеника долази до нереда у граду у коме владају висока политика, локални интереси, новац, криминал и моћ. Серија прати два полицијска инспектора – Андру Танасијевића Танета и Станка Плетикосића – који желе да разреше серију жртвених убистава која су потресла Београд.

Живковић се извињава Врангелову што Краљевина СХС нема више новца да издржава његову војску. Врангел тражи од генерала Живковића да му обезбеди састанак са Војином Ђукићем. Тане бесни пред начелником Димитријевићам што је Аљоша отет и убијен и сумњичи затворског лекара да је потплаћен да га изведе из затвора. Лекар тврди да се Аљоши упалила рана и одлази без последица. Бабић је угруван, али добро. У пословници, Станко показује Танету слике из „Бизантовог" каталога - на Аврамовој слици је обележје ихтиоса, хришћанске рибе - исто обележје које је на привеску огрлице коју су одузели од Аљоше. Иживцирани Тане тврди да то није траг него глупост и одлази са Бабићем код Прша у „Чубурче" да се напије од муке. Кројач са својим људима упада у Мајин атеље „Бизант" где је затиче са Аврамом јер је схватио да му је дала погрешне негативе. Кројачеви људи покушавају да савладају Аврама, али он им се одупире. Маја моли да оставе њеног пријатеља на миру, брани се да је мислила да су негативи прави и схвата да је једино Тане могао да их узме. Кројач јој да је рок да му донесе негативе у Јатаган малу у кафану „Код Нишког".

Редитељ је Драган Бјелогрлић, сценаристи Даница Пајовић, Дејан Стојиљковић, Владимир Кецмановић и Стеван Копривица.
Улоге тумаче: Драган Бјелогрлић, Андрија Кузмановић, Марија Бергам, Гордан Кичић, Горан Богдан, Небојша Дугалић, Ненад Јездић, Жарко Лаушевић, Бранимир Брстина, Срђан Тодоровић, Никола Ђуричко, Марко Живић, Воја Брајовић и многи други.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво