Сенке над Балканом, 2-10

Радња серије смештена је у Београд, између два светска рата. Након убиства свештеника долази до нереда у граду у коме владају висока политика, локални интереси, новац, криминал и моћ. Серија прати два полицијска инспектора – Андру Танасијевића Танета и Станка Плетикосића – који желе да разреше серију жртвених убистава која су потресла Београд.

Глуво доба ноћи, Тане и Станко се ипак поново састају на увиђају - на маскенбалу у Официрском дому. Супрузи јавног тужиоца Војина Ђукића, Виолети, неко је одсекао главу. Тане примећује да жртва и Маја Давидовић имају исте костиме. Он испитује Мају и Војине и убрзо закључује да је Маја Војинова љубавница. Али, начелник Димитријевић се појављује на увиђају и забрањује Танету да даље испитује Војина и Мају. Маја долази кући преплашена, убеђена да је Виолета због истог костима страдала грешком због ње и њене невоље са фотографом Невеном. Војин се избезумљен враћа кући и затиче је обијену и испретурану.

Редитељ Драган Бјелогрлић, сценаристи Даница Пајовић, Дејан Стојиљковић, Владимир Кецмановић и Стеван Копривица.
Улоге тумаче: Драган Бјелогрлић, Андрија Кузмановић, Марија Бергам, Гордан Кичић, Горан Богдан, Небојша Дугалић, Ненад Јездић, Жарко Лаушевић, Бранимир Брстина, Срђан Тодоровић, Никола Ђуричко, Марко Живић, Воја Брајовић и многи други.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво