Читај ми!

Јованка Броз и тајне службе, 10-10

Последња, десета епизода документарно - игране серије "Јованка Броз и тајне службе" говори о условима живота Јованке Броз након принудног исељења из Ужичке 15 у оронулу вилу у Булевару октобарске револуције број 75. Иако је живела у нехуманим условима, храбро и достојанствено је подносила све неправде и борила се да у оквирима постојећих закона реши свој статус.

Службе безбедности су за Јованку Броз водиле неколико акција, првенствено да би оствариле увид с ким и због чега комуницира и да би утврдиле да ли пише мемоаре и шта је њихов садржај. Мемоари Јованке Броз интересовали су не само домаће него и стране обавештајне службе, домаће и стране медије и издавачке куће. Шта је све Јованки нуђено да објави мемоаре и какав је био њен одговор, ко је и због чега уништио део њенух рукописа, као и друге детаље у вези са мемоарима, гледаоци ће сазнати управо у овој епизоди.

Посебно је занимљиво ко је одлучио да се пише Бела књига о Јованки Броз. Шта је циљ и суштина писања тог документа и због чега је он објављен тек 1987. године? Ко је и на који начин спречавао да се у медијима објави било који податак о Јованки Броз? Шта је она хтела да каже југословенској и светској јавности и због чега јој се та жеља није остварила?

У играном делу ове епизоде учествују: Снежана Савић, Милена Васић, Бора Ненић и Радомир Николић.
Продуценткиња серије је Данка Милошевић и продуцентска кућа ГФЦ. Режисер је Недељко Ковачић, а аутор сценарија Светко Ковач. Наратор је глумац Тихомир Станић.

 

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво