Читај ми!

Досије 128, ТВ филм

Филм „Досије 128“, снимљен 1998. године према сценарију Велимира Лукића, у режији Петра Цвејића, у продукцији РТС-а. Филм је инспирисан истинитим догађајима о политичкој афери која је почетком шездесетих година прошлог века уздрмала тадашњу партијску номенклатуру у Југославији.

Реч је о тајном праћењу и прислушкивању председнице републичког и савезног Савета за културу која је била оптужена за "љубавну аферу" са деветнаест година млађим песником и под оптужбом за "неморал" ухапшена и изведена пред партијску комисију. Њен супруг тадашњи високи партијски функционер платио је цену њеног "греха" губитком функције.

У ТВ филму "Досије 128" Велимира Лукића, министарка културе, жена у озбиљним годинама, заљубљује се у двадесетак година млађег сликара. Планирају његову велику државну изложбу када она изненада бива ухапшена и изведена на суд части своје партије. Изненадни нестанак министарке културе из јавног живота изазваће страх и запрепашћење у тадашњој културној јавности.

Њен супруг ће данима очекивати бар неку вест о њој али узалуд. Све до тренутка када се буде одважио да се о њеној судбини распита лично код тадашњег ген. секретара Партије, друга Тита.

Играју: Јасмина Аврамовић као министарка културе другарица Марија, Миодраг Радовановић Мргуд као друг Јасни, Миодраг Кривокапић као академик Бранко Крстић, Војин Ћетковић као Мирослав Бојић, перспективни сликар, Драган Петровић као доцент Боровић, Иван Бекјарев као друг Ристе, Горан Султановић као друг Мрки, Иван Клеменц као друг Франц, Небојша Илић као добављач у затвору и други.

Коментари

Eto
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке