Како је створена Мерилин Монро

Година 1956. за Мерилин Монро је била година преображаја. Доселила се у Њујорк, где се појављивала међу интелектуалном елитом Источне обале и уписала се у Студио ,,Акторс“, где ће одиграти прву заиста примећену сцену. Са тридесет година, глумица је законски одбацила сва имена која су јој припадала: Норма Џин Бејкер Доерти Димађо и званично је постала лик који је створила ‒ Мерилин Монро. Много пута је говорила о свом животу. У интервјуима, дневницима и у својој аутобиографији откривала је интимне кулисе овог преображаја.

Како је створена Мерилин Монро Како је створена Мерилин Монро

Нешто више од десет година након што је Норма Џин почела каријеру као пин-ап девојка, успела је да оствари зараду од сто хиљада долара по филму, да бира режисере с којима ће радити и да добија сценарио на читање пре снимања. Пре свега, с пријатељем Милтоном Грином основала је продуцентску кућу „Мерилин Монро продакшнс“, чији је била председник.

 

Ако нас њен широки осмех и данас толико очарава, то је зато што њена прича одјекује од наметнутих идеала, који и даље обележавају животе жена у свету којим управљају мушки погледи.

Реприза , 04. јун у 07:10 и 15:05

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије