Серија: Друг Марко, 9-10

У епизоди Под контролом служби, гледаоци ће сазнати да ли је смена Александра Ранковића утицала на избијање демонстрација Албанаца на КиМ 1968. и на националистички покрет у Хрватској 1971. године. Због чега се тих година на КиМ клицало Ранковићу. Ко је у Хрватској тврдио да је унитаризам а не хрватски национализам главна претња за опстанак Југославије.

Зашто је смењен Марко Никезић? Због негирања српског национализма као реалне претње или да би се направила равнотежа са сменом хрватског руководства? Биће занимљиво да се чује Ранковићево мишљење о Никезићу.

У овој епизоди гледаоци ће имати прилику да виде због чега је Славка Ранковић смењена са позиције универзитетског професора и искључена из чланства СКЈ седам година после Пленума. Како је породица Ранковић реаговала на усташке претње атентатом и шта је био циљ тих претњи. Како су реаговали грађани када се Ранковић појави на неком јавном месту и како је стварана слика о њему као заштитнику српства.

Сазнаћемо и како је откривен један наводни дугогодишњи пријатељ породице Ранковић код кога је пронађено прислушно средство.

У овој епизоди играју: Небојша Дугалић, Ваја Дујовић, Владимир Алексић, Растко Јанковић, Игор Павловић, Миливоје Петровић, Ђорђе Кадијевић и Ђорђе Крећа.

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије