Метаморфозе: Тијана Грумић

Драматург Тијана Грумић, једна је од водећих фигура нове генерације која осваја наше позоришне сцене. Њене драме и драматизације окарактерисане су као нетипичне, због аутентичних монолога ликова и оригиналне поетичности којом су текстови прожети. Дипломирала је и завршила мастер студије на Катедри за драматургију Факултета драмских уметности у Београду. Ауторка је неколико драматизација и више од десет оригиналних драмских текстова који су извођени у позориштима широм Србије, као и у Словенији, Италији и Немачкој. Текстови су јој превођени на енглески, немачки, италијански, руски, пољски, словеначки и грузијски језик, и објављивани у домаћим и страним часописима и антологијама. Осим писања, активно ради као драматург на пројектима у позориштима широм Србије.

Метаморфозе: Тијана Грумић Метаморфозе: Тијана Грумић

Тијанин стил писања одликују кратке реченице које наликују стиховима, изузетни монолози и поетски реализам, специфична емотивност и пажљива карактеризација ликова. Делују обично, свакодневно и свачије.

У њеним драмама у фокусу су људи који живе последице неизговорених датума. Њен идеал је солидарно друштво у коме, без обзира на наше разлике, бринемо једни о другима. Размишља како је бити солидаран, брижан за другог, дати до знања људима да нису сами у ономе кроз шта пролазе, како је стварати и бити гласан у томе добар  начин да нам буде боље.

Она је из генерације рођене након распада Југославије, која има другачије погледе на свет и истину сматра релативним појмом, из генерације која доноси нешто ново на нашу сцену и мења је у правцу савремености.

Ауторка и уредница Оливера Милошевић

Сниматељ Васко Васовић

Монтажа Јаков Пејов

Режија Милица Митровић

 

 

Реприза , 29.април у 06:50 и 14:50

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара