Мира Адања Полак: Ексклузивно - Професионалац :Зоран Јовановић Мачак

Сигурно знате оне ситуације кад живите и радите сличан посао са особама које су ту поред вас и све се подразумева: помажу вам, знате да су талентовани и вредни, али су иза објектива. Тако и настаје ова емисија која ме наводи  да Зорана Јовановића - Мачка одвојим од других фоторепортера.

Мира Адања Полак: Ексклузивно - Професионалац :Зоран Јовановић Мачак Мира Адања Полак: Ексклузивно - Професионалац :Зоран Јовановић Мачак


Годинама је излагао своје радове више пута. Тих, ненаметљив, увек спреман да оде на догађај без поговора. Његове фотографије обилазе свет као сведоци свега што нам се догађало и што се дешавало око нас. 

Учио је занат код локалног фотографа, а почео је у ,,Панчевцу“ када су то, како каже, ,,биле озбиљне новине“. Радио  је са великим именима, као што су: Александар Петковић, Бата Грбић, Миливој Миливојевић. Учествовао је у великим пројектима: серија ,,Вук Караџић,“ филм ,,Искушавање ђавола“ Живка Николића, сарађивао са светским агенцијама Ројтерс, Гама, Сипа Пресс, Уницеф…
За ово снимање морао  је да узме слободан дан и одвоји време, јер ,,Новости“ у којима  ради  шаљу  на догађаје из минута у минут.

Из Панчева, где живи, сваког јутра долази у Београд на задатак који следи  и не зна ни дан-данас како ће му изгледати тај дан.
Његова мирноћа и одмереност долазе из његовог дома у коме сам се осетила  ван времена  и свих професионалних јурњава и потврдила још једном  да је породица највећа заштита од свега.

 

Реприза , 13.април у 05:00 и 12:30

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије