Време (је) за елиту: Латинка Перовић

Милан Пироћанац, један од водећих мислилаца у Србији, говорио је да је опасно бити у сукобу са временом, а то време је време развоја владавине права, развоја либералне државе која нема приоритет ратовања, развоја капиталзма са корективом социјално-демократске филозофије, истиче историчар Латинка Перовић, гост емисије Време је за елиту.

Време (је) за елиту: Латинка Перовић Време (је) за елиту: Латинка Перовић

Хваљена и оспоравана књига Латинке Перовић Доминантна и нежељена елита, већ првог дана после изласка из штампе отворила је расправу о српском друштву, коју је ауторка, на неки начин, покренула преко портрета тринаест личности које је познавала и са којима је сарађивала. Сви су оставили траг у српској култури и политици.
На једној страни је Добрица Ћосић, као симбол доминантне елите, а на другој су сви остали… Они су, према суду Латинке Перовић, нежељена елита а међу њима су: Марко Никезић, Коча Поповић, Милован Ђилас, Иван Ђурић, Богдан Богдановић, Зоран Ђинћић, Сима Ћирковић, Иван Стамболић, Радомир Константиновић...
Латинка Перовић је аутор неколико књига којима је дала значајан допринос у изучавању историје српског друштва, међу којима су: Од централизма до федерализма, Затварање круга, Између анархије и аутократије: Српско друштво на прелазима векова (XIX-XXI), Снага личне одговорности.

Аутор и уредник: Зорица Пантелић
Сниматељ: Васко Васовић
Монтажер: Зорица Благојев
Продуцент: Славица Стефановић

 

Реприза , 04. март у 07:15 и 15:05

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво