Читај ми!

Заводљива телевизија - Креатори серија: 40 година серије Приче из радионице

Код аутомеханичара Животе није се одлазило само на замену уља, проверу кочница или лакирање огреботина на пежоу - била је то радионица за опоравак душе, терапија за аутомобиле и, пре свега, њихове власнике.

 Заводљива телевизија - Креатори серија: 40 година серије Приче из радионице Заводљива телевизија - Креатори серија: 40 година серије Приче из радионице

Овако су гледаоци "Прича из радионице", мини серије настале давне 1981. године у режији Здравка Шотре и продукцији Радио телевизије Београд гледали на шарматног аутомеханичара Животу и његове догодовштине са муштеријама. Настала из мемоара аутомеханичара Драгише Крунића, живе легенде ондашњег Београда, серија "Приче из радионице" зрачила је племенитошћу главног јунака, увек спремног да саслуша и разуме своје муштерије и једнако заинтересованог за њихову душу као и за њихове аутомобиле.

У сарадњи са Здравком Шотром, тада већ афирмисаним редитељем, Драгиша Крунић је понудио своју чувену "Купусару" из које је настала мала ризница топлих људских прича које и данас са осмехом и носталгијом памтимо и по маестралним глумачким остварењима Зорана Радмиловића у улози Животе, Милене Дравић, Мире Бањац, Велимира Бате Живојиновића, Миливоја Миће Томића и многих других великана.

Саговорници у емисији су: Здравко Шотра, редитељ, мр Вања Шибалић, професор телевизијске продукциј, ФДУ и проф. др Невена Херцог Чаловска, неуропсихијатар и психотерапеут.

 

 

Уредник и сценариста Лидија Божић

 

Реприза , 20. децембар у 01:55 и 10:15

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво