Читај ми!

Серија

Бележница професора Мишковића, 5-12

Серија „Бележница професора Мишковића” настала је на основу истоименог романа Ратка Дмитровића у копродукцији између Телекома Србије и РТС-а. У петој епизоди након сусрета с Јанкетићем, који га је препознао, Бошко почиње да сумња да постоји временска капија и да су се зато њих двојица срели у магли. У бележници Бошко проучава причу о човеку који је на Магличу изводио чудне ритуале којима су призивани догађаји из прошлости. Хари се у Београду среће с Јелисаветом, која му је послала мејл.

 Бележница професора Мишковића, 5-12 Бележница професора Мишковића, 5-12

У бележници Бошко проучава причу о човеку који је на Магличу изводио чудне ритуале којима су призивани догађаји из прошлости. Хари се у Београду среће с Јелисаветом, која му је послала мејл.

Они се познају још из седамдесетих, када је Хари сазнао за професора и позвао га у госте са супругом. У флешбеку из 1969. године сазнајемо да је Јелисавета, након упознавања с Вељом, управо њега посетила на послу и затражила његову помоћ.

Бошко одлази на Маглич али успут доживи тровање храном, што га спречава да остане у Краљеву код жене код које је одсео. Јелисавета му јавља да јој је обијен стан...

Улоге тумаче: Момчило Оташевић, Милена Радуловић, Милош Самолов, Аница Добра, Светозар Цветковић, Ирфан Менсур, Исидора Јанковић, Александар Радојичић, Тијана Чуровић, Даница Радуловић, Александар Срећковић-Кубура, Миодраг Кривокапић, Дејан Луткић... и други.

Уредник серије: Марко Новаковић

Редитељ: Мирослав Лекић

Сценаристи: Коста Пешевски, Радослав Лале Павловић, Ђорђе Милосављевић

 

Реприза , 11. децембар у 05:05 и 12:59

Коментари

Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Браво, доста је безобразлука
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
medicinsko nasilje
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво