Читај ми!

Нишвил 2022 - Nikola Kolodziejczyk band

Вечерас пратите шести у низу концерата које петком увече емитујемо на РТС 3, а на којем су наступили Nikola Kolodziejczyk band.

Нишвил 2022 - Nikola Kolodziejczyk band Нишвил 2022 - Nikola Kolodziejczyk band

Прошлогодишњи Нишвил џез фестивал трајао је чак 10 дана, а главни фестивалски програм изведен је на платоу Нишке тврђаве у периоду од 11. до 14. августа.

Посетиоци су имали прилику да бирају између 250 програма у којима је наступило 850 извођача на бројним сценама. Поред богатог музичког програма публика је и прошле године уживала у пратећим програмима - Nišville jazz teatru и Nišville Movie Summitu, где су приказани документарни и играни филмови са музичком тематиком.

За многе најпопуларнији и најпосећенији џез фестивал југоисточне Европе, основан је 1995. године, а занимљиво је и да је Нишвил уврштен у 10 најбољих џез фестивала у Европи.

Међу прошлогодишњим извођачима су били и Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experience, Yellowjackets, Julian Marley, Koh Mr Saxman & Saskia Laroo, George Cables, Magnifico, La Malbec Orchestra, Corn Maiz, Mattan Klein Quartet, а од домаћих музичара, наступили су Milan Petrović Quartet са Сашом Поповским и Nišville ROJAZE project band, Бети Ђорђевић и други.

 

 

Реприза , 14.октобар у 02:45 и 10:35

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу