Читај ми!

Мира Адања Полак – Ексклузивно: Госпођа Гордана Бајлони

Бајлонијева пијаца у Београду једино је место које подсећа на име познате београдске породице Бајлони, као и једна кућа, некада њихова, у улици Кнеза Милоша у Београду.

  Мира Адања Полак – Ексклузивно: Госпођа Гордана Бајлони Мира Адања Полак – Ексклузивно: Госпођа Гордана Бајлони

Понеко и прође поред безброј њихових имања у Београду, а да и не зна да је то некада било њихово. Породица је била угледна грађанска, са великим бројем значајних пријатеља широм света.Гордана Бајлони била је образована, богата, радо виђана у многим друштвима и другачија...Одмах после почетка Другог светског рата, читава породица се иселила, а само још по неко од Бајлонијевих живи у Београду, трудећи се да дође до свог имања.

До Гордане Бајлони се није могло лако доћи. У Лондону сам чула да живи у Португалу... Говорили су ми да је било званичних и незваничних изасланика, који су за њеног живота покушавали да успоставе контакт са њом.

Имала сам препоруке да је снимање емисије само сведочанство једног времена и моја велика жеља да је упознам лично.

Срела сам је у Лисабону, где је живела сама у кући, помагала јој је домаћица и човек који се бавио имањем. На интервју је пристала после неколико провера, како ми је сама казала. Проверавала је да ли ме неко шаље, да ли имам неки циљ, да ли треба нешто посебно од ње да сазнам. Интервју је дала под једним условом - да буде приказан тек након њене
смрти. Њену одлуку сам поштовала.

 

Реприза , 14. октобар у 04:10 и 12:05

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу