Читај ми!

ТВ Београд: Време нетрпељивих – Идеализовани реализам социјализма

Књига Време нетрпељивих је политичка историја великих држава Европе од 1919. до 1939. године, док је телевизијски серијал посвећен уметничким кретањима у историји уметности између два светска рата.

ТВ Београд: Време нетрпељивих – Идеализовани реализам социјализма ТВ Београд: Време нетрпељивих – Идеализовани реализам социјализма

Велика битка раздобља, битка између слободе човека и владања човеком, вођена је преко уметности и поводом уметности, без обзира на то да ли су сликари, вајари и књижевници хтели да политички буду на нечијој страни. У овој револуцији предњачиле су ликовне уметности. Прекретница је у првим деценијама 20. века, у годинама између 1905 и 1910, између Јесењег салона фовиста и првог апстрактног платна Василија Кандинског. Ликовне уметности су већ ишле новим стазама када је избио Први светски рат, а нови приступ већ су усвојили многи уметници и створили значајна сликарска и скулпторска дела. Ту су били: Василиј Кандински, Пабло Пикасо, Паул Кле, Марк Шагал, Анри Матис, Едгар Дега, Жорж Брак, Франц Мари, Август Маке и многи други.

Реприза , 30. септембар у 02:00 и 09:55

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу