Читај ми!

Живот у окупираном Београду 1941 – 1944: Пад Београда, 1-7

Представе о свакодневном животу у Београду током Другог светског рата, осим из стручних, релативно ретких, историографских књига, стицане су посредством игране серије Отписани, неколико романа који за тему имају судбине појединаца у окупираном Београду, или у логорима и затворима у њему. Такође, из кратких немачких филмских УФА журнала, и сачуваних журнала Недићеве владе приказиваних пре филмских пројекција у биоскопима током окупације Београда у Другом светском рату.

Живот у окупираном Београду 1941 – 1944: Пад Београда, 1-7 Живот у окупираном Београду 1941 – 1944: Пад Београда, 1-7

Документарна серија Живот у окупираном Београду 1941-1944. бави се како полицијским и репресивним тако и социјалним, друштвеним, културним, забавним, спортским и комуналним аспектима свакодневног живота у окупираном Београду током Другог светског рата.
Прва епизода документарног серијала бави се данима уочи бомбардовања Југославије, отпорима потписивању приступању Тројном пакту и последицама тог чина: пучем и демонстрацијама у Београду 27. марта и бомбардовањем Београда, као и првим данима окупације, успоставом немачке власти и формирањем Комесарске управе у Београду.

 Сценарио и режија: Ненад Милошевић

 

 

Реприза , 26. септембар у 17:45 и 00:01

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу