Читај ми!

Заводљива телевизија: ТВ серија Камионџије

Педесет година ТВ серије Камионџије, тема је нове епизоде серијала посвећеног феномену ТВ серија. Звали су је ,,Фелини на српски начин” и, заиста, на мале екране, те 1973. године, донела је свет малих људи, возача камиона који се боре за опстанак упркос привредним тешкоћама, шпекулантима, новим југословенским бизнисменима и својој сопственој нарави. Донела је легендарне јунаке - Пају и Јарета, десперадосе за воланом свог омиљеног камиона, од миља званог Јапанац.

Заводљива телевизија: ТВ серија Камионџије Заводљива телевизија: ТВ серија Камионџије

Серија Камионџије настала је из пера бриљантног хроничара свакодневице, Гордана Михића, и у режији италијанског ђака, поборника неореализма, Мила Ђукановића. Своју велику популарност, пре свега, дугује можда највољенијем глумачком двојцу – Миодрагу Петровићу Чкаљи и Павлу Паји Вуисићу.

Како ову култну серију гледамо после педесет година, шта је чини тако посебном и значајном и који је њен највећи квалитет; да ли је необично то што је серија тог типа снимљена пре пола века, шта је инспирисало сценаристу Гордана Михића; шта је редитељ Мило Ћукановић очекивао од серије, а шта у старим Камионџијама види редитељ нових Камионџија Филип Чоловић.

У емисији учествују: Вања Шибалић, професор телевизијске продукције ФДУ, др Ненад Дукић, филмски критичар, и Филип Чоловић, редитељ.

 

Реприза , 20. јун у 06:15 и 14:15

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво