Читај ми!

Остави све и читај: Ивана Димић

Ивана Димић, драматург, писац и преводилац са енглеског и француског језика, добитник НИН-ове награде за 2016, књигама захваљује што су је читавог живота штитиле од несреће и од света.

Остави све и читај: Ивана Димић Остави све и читај: Ивана Димић

У емисији Остави све и читај, у разговору са Горицом Зарић Јовановић, духовита и бритка књижевница са искуством саветника министра за културу, говори о културним потребама свих грађана наше земље, неадекватним и неинституционализованим стратегијама за развој културе и катастрофалним последицама такве небриге по идентитет целокупног народа. Ивана Димић упозорава да се без писмености и образовања урушава нација и да је читање корак ближе слободи, јер само читањем стварамо отклон према медијским спекулацијама, предрасудама и учимо да преиспитујемо и одлучујемо о властитој егзистенцији.
У наставку емисије Ивана Димић одговара и на питања о писању као начину да се слобода увек изнова осваја, вечитим темама љубави и смрти у књижевности, вери и спокоју који се последично пронађе, али и о књигама које отварају нове светове, доводе вас до границе свемира, што иде у прилог њеној тврдњи да је живот са књигама чиста поезија.
Аутор и уредник: Горица Зарић Јовановић
Редитељ: Иван Милановић
Производња: РТС 3 2017.

 

Реприза , 14. јун у 00:01 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво