Читај ми!

Време телевизије: Народна и забавна музика, 2. део

У данашњој епизоди серије Време телевизије, говори се о музичким програмима у периоду од 1987. до 1991. године.

Уметничка музика, први део - 93. епизода серије Време телевизије, сведочи о тој врсти програма у периоду од 1987. закључно са 1991. годином. У периодичним реорганизацијама Телевизије Београд, редакцијско организовање музичких садржаја представљало је стално отворен проблем. Основна дилема је била да ли сва три жанра - уметничка, народна и забавна музика - треба да буду у једној редакцији, или их, с обзиром на функције, треба раздвојити на две редакције. Тако је у историји Телевизије Београд бивало да постоји јединствена Музичка редакција, али и да се образују две редакције - Музичка, са уметничком музиком (у почетку и народном), и Забавно-музичка са забавном и народном музиком.

Те организационе промене нису доприносиле успостављању јединствених критеријума за пласман музичких садржаја, а посебан проблем били су критеријуми за пласман музике у програмима осталих редакција Телевизије Београд. Ипак, сарадници и уредници музичких редакција обезбеђивали су да музички програми буду међу успешнијим програмима Телевизије Београд. На почетку овог периода, уредник Музичке редакције био је Срђан Барић, а уредник Забавно-музичке редакције Варткес Баронијан. Године 1990, после поновног формирања јединствене Музичке редакције, на њено чело долази Зоран Христић. Уређивачка политика презентације уметничке музике, имала је неколико циљева. Настојало се да се оствари активније праћење музичког живота и ангажованије учешће редакције у њему. Уједно, тежило се да се прошири круг љубитеља и поштоваоца музике, посебно међу младим, чему је, између осталог, требало да допринесе богат и разноврстан репертоар и његов атрактивнији пласман.

Сценариста др Мирослав Савићевић; уредници др Мирослав Савићевић и Весна Дошен; водитељ Мића Орловић; редитељ Никола Лоренцин.

реприза 11.06 у 03:00 и 11:00

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво