Читај ми!

Абу Даби: Традиција, култура, уметност

Екипа Редакције за културу и уметност, као гост Медија центра Абу Дабија, боравила је у престоници Уједињених Арапских Емирата и снимила емисију током које ће гледаоци имати прилике да упознају егзотичан и гостољубив арапски свет, необичну земљу и традицију, али и савремени начин живота, културу и уметност, у које се овде последњих година много улаже.

 Абу Даби: Традиција, култура, уметност Абу Даби: Традиција, култура, уметност

Град Абу Даби је мостом повезан са острвом Садијет, које постаје уметнички и културни центар емирата Абу Даби. Наша екипа је прва инострана телевизијска екипа  која је снимала у недавно отвореном јединственом међурелигијском комплексу названом Абрахамова породична кућа, у којем се налазе црква, џамија и синагога. Замишљена је као мултикултурална заједница различитих религија у импресивним футуристичким здањима.

Чудесан спој традиционалних вредности и фасцинантне модерне архитектуре, менталитет отворен ка Западу, поштовање и прихватање других и другачијих људи… све су то разлози због којих се ова земља сматра златном споном између Истока и Запада.

Култура и уметност су важна спона која повезује људе и далеке земље и помаже да боље разумемо други и другачији свет. Ова емисија је рађена са том намером.

Аутор и уредник Оливера Милошевић

реприза, 04.06 у 00:55 и 09:10

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво