Мира Адања Полак – Ексклузивно: Душан Ковачевић – О животу и смрти

Душан Ковачевић... Пред очима су ми филмови Ко то тамо пева, Маратонци трче почасни круг, Сабирни центар, Балкански шпијун, много написаних књига. Велика је то каријера. Душан Ковачевић преко пута мене - елегантан, одмерен, без сувишних речи. Мери сваку реченицу и одмерава колико могу и колико умем да одем у нешто дубље од обичног разговора.

 Мира Адања Полак – Ексклузивно: Душан Ковачевић – О животу и смрти Мира Адања Полак – Ексклузивно: Душан Ковачевић – О животу и смрти

Трагам за оним што је негде дубоко унутра тако савршено спаковано, а тако зналачки осликано у ликовима његових јунака. Колико ту има њега самог, колико је све то преживљено? Колико је оно чему се ми смејемо Душану Ковачевићу у животу било смешно?

Колико је у свим тим личностима део њега самог и колико је све оно што видимо и читамо преко његових ликова - он у свим нијансама једне неистражене људске душе.

 

О томе је емисија... где ја као аутор покушавам да допрем до Душана Ковачевића, који заслужује све моје дивљење и поштовање.

 

У овом интервју сам много сазнала и доста научила.

 

Реприза , 15. април у 03:35 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво