Остави све и читај: Владимир Копицл

Говорећи о феномену популарности савремене поезије, Владимир Копицл истиче ексклузивност песничке уметности и њену лаку проходност до читаоца, који врло брзо може да закључи да ли је заиста у комуникацији са уметничким делом или напросто само чита. Открива да је код нас, нажалост и насупрот актуелној светској пракси, прави подвиг објавити књигу поезије. С друге стране, вратила се потреба за живим контактом, присуством гласа, тела, свега оно што поезија заправо може да донесе, као нека примордијална литерарна пракса.

 Остави све и читај: Владимир Копицл Остави све и читај: Владимир Копицл

 

У разговору са Горицом Зарић, уредницом емисије, Владимир Копицл одговара на питања о присуству уметности у савременом животу, потреби да се појам културе редефинише у амбијенту дигиталног 21. века, о квалитативној димензији све веће доступности уметничких добара и о традицији без које смо, према његовим речима, једнодимензионални.

 

Исповедајући своје читалачко искуство, Владимир Копицл открива да воли да препоручује књиге које садрже историчност, лепоту, књижевност, узбуђење, магијски елемент. Укратко, читљиве и узбудљиве.

Реприза , 12. април у 00:01 

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено