Документарне ФусНоте: Лет на рецепт

Међу 2.860 журнала у фундусу Филмских новости снимљених до 1976. године, налази се и један на први поглед ни по чему посебан. На онај други пажљивији поглед, схватите да је пред вама филмски запис једног, из данашње перспективе, незамисливог догађаја.

 Документарне ФусНоте: Лет на рецепт Документарне ФусНоте: Лет на рецепт

Педесетак секунди журнала Филмских новости, прави су архивски бисер и вредно друштвено историjско сведочанство, из чега се чита једна завидно осмишљена државна политика бриге о деци у ондашњој заједничкој нам Југославији, заборављеној, наравно, а због које би данашњи доносиоци закона о нашој деци требало да се постиде. Много од тога што стоји иза овог журнала данас на своју децу примењују Норвешка и остале скандинавске земље, на које тако волимо да се позивамо на нашим трибинама и радионицама.

Причу припремили, реализовали и визуализовали заједно - Ива Веселиновић, Игор Вујчић, Ана Павловић, Марко Ж. Вучковић, Милош Митровић, Јована Филиповић и Оливера Панчић која потписује текстове и режију и успешно већ годину дана води овај креативни тим.

 

 

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено