Студио 6: Опус Нео

У Студију 6, концерт дуа Опус Нео, који чине Ивана Граховац, виолончело, и Оливије Морел, клавир. Они ће у програму насловљеном Музика тишине и контемплације, извести заједничка дела јерменско-грчког филозофа и мистика Георгија Гурџијева и руског композитора Томаса де Хартмана.

Георгиј Гурџијев био је филозоф, психолог, писац и мистик грчко-јерменског порекла. Оснивач је духовног принципа познатог по називу четврти пут или пут лукавог човека, којим је желео да произведе ефикасан начин духовног буђења у стварном животу.
На својим путовањима по средњој Азији, сакупљао је примере музике, ритуала, духовних пракси. Ово је основа на којој се темеље касније композиције које је остварио у сарадњи са својим учеником, руским композитором Томасом де Хартманом.
Музика Георгија Гурџијева постала је позната пре свега захваљујући издањима дискографске куће ECM која је 1980. године објавила албум Sacred Hymns Кита Џерета, на којем је познати џез музичар одсвирао своје верзије његових мелодија. Пројекат Гурџијев ове године биће представљен публици и током турнеје, када ће наступити у сарадњи са музичарима из Србије и Француске.

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво