Читај ми!

СО РТС и Србољуб Динић – Ј. Брамс: Симфонија бр. 4

Једно од најзначајнијих и најпопуларнијих дела симфонијске музике – Брамсова Четврта симфонија, изведена је у Коларчевој задужбини 19. фебруара прошле године. Симфонијски оркестар РТС-а предводио је Србољуб Срба Динић, који своју каријеру са великим успехом гради на нашим, али и на иностраним музичким сценама.

СО РТС и Србољуб Динић – Ј. Брамс: Симфонија бр. 4 СО РТС и Србољуб Динић – Ј. Брамс: Симфонија бр. 4

Динић је потекао из породице са дугом музичком традицијом. Студирао је клавир и камерну музику у Београду, а дириговање у Бону и Скопљу. Интернационалну каријеру започиње 1995. године у Базелу и Бону. Био је први капелмајстор у опери у Берну, затим шеф-диригент, али и музички директор те куће. Радио је као уметнички директор и шеф-диригент Teatro de Bellas Artes у Мексико Ситију, док је од 2014. до 2019. године био шеф-диригент камерног оркестра Гудачи Светог Ђорђа.

 

Гостовао је у многим оперским кућама широм Европе и света, а међу оркестрима са којима је сарађивао јесу и: Staatskapelle Dresden, Münchner Symphoniker, Hamburger Symphoniker, Staatsorchester Stuttgart, Essener Philharmoniker, Basel Sinfonieorchester, Orquesta estable de teatro Colón, Orchestra di Verona, Orchestra comunale di Bologna, Shanghai Symphonie Orchestra, Taipeh Symphonie Orchestra, Orquesta de Valencia, Београдска филхармонија, Војвођански симфонијски оркестар и многи други.

 Реприза , 05. септембар у 02:45 и 10:30

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се