Студио 6: Великани минимализма

Kонцерт је посвећен музичком минимализму – у распону од дела композитора који су установили овај правац до постминималистичких композиција, у којима се осећају утицаји других музичких стилова.

Извођачи су чланови ансамбла који је настао специјално за ову прилику, а чине га неки од најистакнутијих београдских музичара заинтересованих за промоцију савремене музике: ЛП Дуо (пијанисти Соња Лончар и Андрија Павловић), пијанисткиња Неда Хофман (оснивач и уметнички директор Ансамбла за нову музику Градилиште), композитор и бас-гитариста Владимир Пејковић, композитор Божидар Обрадиновић и други. Идеја о пројекту Великани минимализма потиче од музикола Иване Медић, која је и члан ансамбла.

Ансамбл изводи чувени Хокетус Луја Андрисена (два клавира, две клавијатуре, две панове фруле, две бас гитаре и два пара конги), које је у Србији изведено само једном, на фестивалу Композитори у првом лицу, пре тачно десет година. Неки од тадашњих извођача били су и музичари који ће наступити и на концерту у Студију 6.

У 2014. години читав музички свет прославио је седамдесети рођендан славног британског композитора минималисте Мајкла Најмана. Најман је широј публици у нашој земљи, између осталог, познат и као композитор оригиналне музике за филм Клавир, коју ће публика имати прилике да чује на концерту у Студију 6.

На програму су још: Clapping music Стива Рајха, као и дела домаћих и страних минималиста, које ће одсвирати Дуо ЛП.

Реприза, 23. јун у 10:10

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво