Читај ми!

Биг бенд РТС-а и Марио Гонци, 1.део

Марио Гонци је рођен 1966. године у Бечу у музичкој породици. Његов отац био је члан Бечке филхармоније, уз чију је музику Гонци одрастао рано испољивши велики музички таленат.

Већ са пет година, Марио почиње да свира бубњеве и клавир. Осам година касније, почиње студије на Бечком конзерваторијуму и од тада улази у кругове светских џез уметника сарађујући са најеминентнијим музичарима попут Едија Локџоу Дејвиса, Бенија Голсона, Џонија Грифина, Боба Берга, Рендија Брекера, Кларка Терија и многих других.

Поставши члан ансамбла саксофонисте Пакита Д'Ривере, а потом и квинтета чувеног трубача Арта Фармера, у којем проводи четрнаест година, Гонци успешно наступа и снима у Њујорку и широм Америчког континента. У Европи се такође истакао у разним ансамблима и као водећи извођач у неким од најзначајнијих европских џез састава - Квинтету Бенија Голсона и званичном културном амбасадору Аустрије, интернационалном Вијена Арт Оркестру. За свој рад, Гонци је поред осталих 2001. године добио престижну награду Ханс Колер.
На концерту у Коларчевој задужбини наступио је заједно са Биг бендом РТС-а.

реприза, 27. јануар у 02:10 и 10:10

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу