Слике из Ишикаве: Један осмех, мало љубазности и каназавски оден, 5-18

Култура прављења каназавског јела оден негује се у Ишикави захваљујући обиљу састојака са планина и из мора, као што су: поврће из провинције Кага, ракови и шкољке. Састојци одена стоје два до три дана у супи, чији је рецепт тајна.

Ресторани који служе оден постоје у Каназави од почетка периода Шова. Пошто Каназава није била оштећена у току рата, многи стари ресторани који служе оден опстали су до данас. Само у граду Каназави има их више од седамдесет.

Овај програм обезбеђен је уз помоћ Јапанске фондације

Реприза, 29. децембар у 01:05 и 08:05

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом